125 SX’mde şanzımanla ilgili bir sorun yaşıyorum. Özellikle 3. viteste iken vites geçişlerinde gecikmeler yaşıyorum ve bazen vites atlamaları meydana geliyor. Sorun özellikle uzun süreli kullanımda daha belirgin hale geliyor. Bu durum sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve güvenlik endişelerine neden oluyor. Sorunun ne kaynaklandığını anlamak ve nasıl çözebileceğimi öğrenmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
125 SX’nin şanzıman sorunuyla ilgili olarak öncelikle yağ seviyesini kontrol etmeni öneririm. Eğer yağ seviyesi uygunsa, vites ayarı yapılması gerekebilir. Ancak bu sorun devam ederse mutlaka bir uzmana danışmanı tavsiye ederim. Umarım sorununu çözebilirsin, bol şans!
125 SX şanzıman sorununun çözümü için öncelikle şanzıman yağı seviyesini kontrol etmeni öneririm. Eğer yağ seviyesi uygunsa, dişlilerde aşınma olup olmadığını kontrol ettirmeni tavsiye ederim.
125 SX şanzıman sorununun çözümü için öncelikle şanzıman yağı seviyesini kontrol etmeni öneririm. Eğer yağ seviyesi uygunsa, vites değişimlerinde sorun yaşıyorsan vites ayarlarını kontrol ettirmeni tavsiye ederim. Eğer bu çözümler sorunu çözmezse, bir uzmana danışman en doğrusu olacaktır.