Valla abi bende de aynı sıkıntı var, far uyarı sistemi bazen garip garip davranıyor. Bi de gece seyrederken birden uyarı verip ışıklar yanıp sönüyor, insanı delirtiyor. Ben de merak ediyorum, acaba genel bir sorun mu var bu araçlarda yoksa benim arabada mı bir problem var? Başka Mondeo kullanan var mı böyle bir durum yaşayan? Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. Eyvallah.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Merhaba, far uyarı sistemi sorunuyla ilgili olarak öncelikle aracınızın sensörlerinin temiz olduğundan emin olmanızı öneririm. Bu tarz hatalar genellikle sensörlerin kirli olmasından kaynaklanabiliyor. Bir de aracınızın elektrik sistemi ve yazılım güncellemelerinin yapılmış olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. Bu basit adımları deneyerek sorunun çözülüp çözülmediğini gözlemleyebilirsiniz. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz, geçmiş olsun!
Benim de aynı sorunu yaşadığım bir dönemde, far uyarı sistemindeki hassasiyet ayarlarını kontrol ettim ve biraz düşürdüm. Bu sayede yanlış uyarı verme sorununu çözebildim. Belki sen de bu ayarları bir kontrol etmeyi deneyebilirsin, umarım işe yarar. İyi şanslar!