Merhaba, Jawa 350 Twin Sport sahibiyim ve motosikletimde yağ sızıntısı problemi yaşıyorum. Özellikle motoru çalıştırdıktan sonra alt kısımdan yağ damlamaları oluyor ve bu durum beni endişelendiriyor. Motorun alt kısmında yağ lekeleri de belirgin bir şekilde görünüyor. Sorunu çözmek için ne yapabileceğim konusunda yardım almak istiyorum. Bu konuda deneyimi olan veya benzer bir sorun yaşamış olan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Yağ sızıntısı genellikle contalardan kaynaklanır, contaları kontrol ettirerek sorunu çözebilirsin.
Yağ sızıntısı genellikle eski contalardan veya sızdıran bağlantılardan kaynaklanır. Contaları ve bağlantı noktalarını kontrol ederek sorunu tespit edebilir ve gerekli bakımı yaptırarak bu sızıntı problemini çözebilirsin. Ayrıca düzenli olarak yağ seviyesini kontrol etmeyi de ihmal etme.
Yağ sızıntısı genellikle contaların veya conta yüzeylerinin aşınmasından kaynaklanabilir. Öncelikle contaları kontrol edip gerekirse değiştirmenizi öneririm. Ayrıca, yağ filtresinin sıkıca takılı olduğundan emin olmanız da önemli olabilir.