Yeni Mondial 100 SFC Snappy Xide Vites Değiştirme Sorunu

Merhaba arkadaşlar, yeni Mondial 100 SFC Snappy Xide motosikletimde vites değiştirme sorunu yaşıyorum. Özellikle 2. vitesten 3. vitese geçerken sıkıntı yaşıyorum, vitesin geçmesi gecikiyor ve sarsıntı oluyor. Diğer viteslerde de benzer sorunlar var ancak en belirgin olanı 2. vitesten 3. vitese geçişte yaşanıyor. Bu durum sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve güvenlik açısından da endişe verici. Sorunun kaynağını bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

3 Yorum

1. Merhaba, vites değiştirme sorununun nedeni genellikle vites kutusundaki yağ seviyesinin düşük olması olabilir. Öncelikle yağ seviyesini kontrol ederek sorunu çözmeyi deneyebilirsin. Eğer yağ seviyesi normal ise, vites kablosunu kontrol ettirmen faydalı olabilir.

2. Merhaba, vites değiştirme sorunu genellikle aşınmış veya sıkışmış vites kablolarından kaynaklanabilir. Öncelikle vites kablolarını kontrol edip gerekirse değiştirmenizi öneririm. Ayrıca vites kutusundaki yağ seviyesini de kontrol etmek sorunu çözebilir. Umarım bu öneriler işinize yarar.

Bir yanıt yazın